Oss 06 53 73 83 94

Burn Out

Je eigen werkzaamheden kosten je al een dagtaak, je voelt je benen niet meer, kan elk moment in huilen uitbarsten en toch ga je weer een uurtje of wat later naar je werk.


Ik wil een blog schrijven over Burn Out en daar een waarschuwing aan vastzetten daar ik als geen ander weet hoe het kan gaan in het dagelijkse leven.

Wie kent t nou niet, volle werkweek, kinderen waarvan je niet alleen moeder (of vader) bent maar tegelijk ook de vaste huishoudster en chauffeur, de huisdieren, je eigen hobby’s en die van je kinderen en dan misschien ook nog een studie.


Iedereen wil aardig gevonden, ook degene die beweren van niet. Het is fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen.

Maar een keer nee zeggen als je voor de zoveelste keer gevraagd wordt om over te werken is geen schande.

De gevolgen van teveel hooi op je vork nemen: slecht slapen, uitgeput zijn, depressie, woede aanvallen, vergeetachtigheid, huilbuien, en vaak ziek zijn.


Wat is er mis met wat extra tijd voor jezelf…?

Als ik in een adviserende rol zou treden zou ik zeggen, alstublieft mensen, geef op tijd je grenzen aan, luister naar je gevoel en denk met je verstand.

Als je jezelf in een spanningsveld bevind vanaf het opstaan totdat je naar bed gaat, daar waar je zou moeten ontspannen maar door piekeren en vermoeide ledematen de slaap niet kan vatten, dan zou er een lampje moeten gaan branden.

Zijn dit voor u herkenbare signalen pas dan goed op. Stink er niet in met de gedachten “ahh dat doe ik morgen wel en als dat niet is gelukt “ach” dan toch gewoon ergens anders van de week”.


Neem de tijd om leuke dingen te ondernemen, plan leuke activiteiten, hou je sociale contacten bij, zet ze dik geschreven in je agenda en onderneem!