Oss 06 53 73 83 94

Vakantie-kilo's

Wat was het gezellig op vakantie, jammer dat je toch net iets teveel en iets te vaak uitgebreid hebt gegeten of nou jammer….? Vakantie is bedoeld om te ontspannen en bij te komen van het afgelopen nogal hectische jaar waarbij veel taken volbracht moesten worden.. Net iets andere dingen worden gegeten dan thuis, ietwat minder gecontroleerd ook misschien. Dat neemt niet weg dat een vakantie is om te genieten en het is helemaal niet erg om wat anders te nuttigen dan wat je normaal zou doen, in plaats van heel veel vermijden.

Het is dan ook niet gelukt om tijdens de vakantie op gewicht te blijven, helaas maar wees gerust, deze extra vakantie kilo’s zijn er vaak weer makkelijk af door zo snel mogelijk je oude en vertrouwde routine weer aan te nemen en met wat kleine aanpassingen toe te voegen. Pas hierin je eigen eet- en sportgewoontes en je bent al een heel eind.

Om je op weg te helpen:

  • Drink water, thee of zwarte koffie (niet teveel koffie) voor caloriearme vochtinname. Door regelmatig een glas water te nemen heb je minder snel een hongergevoel.
  • Eet genoeg groenten en fruit, deze zijn rijk aan vezels en voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën.
  • Eet eiwitrijke en vezelrijke maaltijden. Eiwitrijke en vezelrijke maaltijden verzadigen goed en voorkomen dat je snel weer honger of trek krijgt.
  • Hou je aan je drie hoofdmaaltijden en drie verstandige tussendoortjes.


Ga lekker aan de slag hiermee en je zal zien dat je in een niet al te lange tijd weer op gewicht bent.

Mocht het je toch zwaarder vallen dan gedacht zie ik je graag op mijn praktijk om samen hieraan te werken, je hoeft het niet alleen te doen….

.