Oss 06 53 73 83 94

Vitaminepillen


Ik krijg regelmatig de vraag of dat een vitaminepil genomen kan worden in plaats van het eten van groente en fruit (vaak door degene die er niet van houden).

Als je van elke groente en fruit zo’n beetje alle kleuren eet gedurende week, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, is een aanvulling van vitaminepillen niet perse nodig. Wel ben ik het ermee eens om extra vitamine D te nemen, dit zit in zonlicht en maar weinig in voeding, als de R in de maand zit en in sommige gevallen, zoals bij jonge kinderen, ouderen, mensen die weinig buiten komen, zwangere vrouwen en mensen met een getinte huidskleur.

Naast de vitamines krijg je ook essentiële voedingsstoffen binnen .Dit vult de maag. Deze voedingsstoffen zitten niet in een pilletje.

Eet vers en onbewerkte groente en fruit en voel je verzadigd, ook dat lukt niet met een pilletje.

Ik ben zelf vegetarisch en vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten. Ik krijg hiervoor eens in de zoveel tijd een B12 shot, je zou dit ook met supplementen kunnen aanvullen.

Besluit je toch vitaminepillen te gebruiken, let er dan op dat je niet over de algemene dagelijkse (ADH) gaat, dit staat op de verpakking.

Teveel kan op een gegeven moment schadelijk worden.