Oss 06 53 73 83 94

Gewichtsconsultatie


Jouw doel is bepalend voor het traject dat we ingaan. Wil je wat kilo’s vetmassa verliezen, spiermassa opbouwen, wellicht een combinatie van beide of wil je gewoonweg wat gezonder gaan eten waardoor je je fitter gaat voelen en energie krijgt.

Ik kan je begeleiden naar een gezonde leefstijl die ook op lange termijn goed vol te houden is (dus geen crash of hongerdieet die uiteindelijk na een paar weken weer zorgen voor juist een toename aan gewicht).

Samen zullen we kijken naar een ideaal en verantwoord voedingsschema. Een op maat gemaakt eetschema en waar vanzelfsprekend wordt gekeken wat je smaakprofiel is. Ik zal je uitleg geven over gezonde voeding waardoor je op termijn zelf keuzes kunt maken en daarmee zelf je ideale maaltijd kunt gaan samenstellen.

Vaak is met kleine aanpassingen in het eetpatroon en leefstijl reeds veel te winnen.

Naast de kennis van voeding ben ik ook Personal Trainer en Vitaliteitscoach. Hierdoor ben ik ook in staat een goed onderbouwd beweegadvies te geven. Vanzelfsprekend is de combinatie goede voeding en bewegen de meest succesvolle formule. Ook hiermee kan ik je dus van dienst zijn.


Mijn werkwijze

15 minuten consult

Je kunt als eerste kiezen voor een 15 minuten consult met lichaamsanalyse. We maken kennis met elkaar en je vertelt iets over je huidige situatie. Er is gelegenheid tot vragenstellen en je krijgt van mij enkele tips.

De lichaamsanalyse bestaat uit het meten van het gewicht, het bepalen van de BMI, het meten van het vetpercentage, de spiermassa, de metabolische leeftijd en nog enkele andere relevante waarden.

Je kunt dit zien als een eerste stap naar een gezonde levensstijl.

Intakegesprek

Indien je ervoor kiest om verder te gaan met het verbeteren van je leefstijl en eetgewoonten dan volgt een intakegesprek. Hier bespreken we je persoonlijke doelstellingen: wil je afvallen, je gezonder voelen, iets aan de conditie doen of een combinatie van deze doelstellingen.

Voedingsdagboek

Na het intakegesprek houd je gedurende vijf dagen een voedingsdagboek bij. Hierin noteer je hoeveel en wat je eet en drinkt.

Plan van aanpak

Op basis van dit voedingsdagboek stel ik een persoonlijk plan van aanpak voor je op. Dit is de leidraad voor het behalen van je doel. In vervolggesprekken zullen we het plan van aanpak gaan evalueren en daar waar nodig bijstellen. Vanzelfsprekend zal je wat tijd moeten investeren. We gaan ervoor zorgen dat je je goed voelt met de te nemen stappen.

Gaande het traject zal ik o.a. een dagmenu maken. Ook deze bespreken we en ik zal - daar waar mogelijk - rekening houden met jouw voorkeuren.

Ik zie het als een belangrijke taak iets op te zetten dat dicht bij jouw smaakbehoefte komt waardoor het ook eenvoudiger vol te houden is.

Vervolg

In de vervolgweken zullen we regelmatig contact houden, de richtlijn is om de 2 weken. Heb je meer ondersteuning nodig dan kies je voor 1 keer per week. Eventueel maken we aanpassingen op het dagmenu en zullen we samen je eetpatroon en leefstijl blijven monitoren.

Dit alles vanzelfsprekend met onze doelstelling in het achterhoofd. Doelstellingen zijn daar om ze waar te maken!