Oss 06 53 73 83 94

Bananenbrood met

blauwe bessen

Ingrediënten

       ( bakvorm van 25 cm)


  • 3 rijpe bananen (400 gram)
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 140 gram blauwe bessen
  • wat extra blauwe bessen ter decoratie

Bereiding


  • Pureer de bananen met een staafmixer.
  • Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Je kunt dit met een spatel of garde doen.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Voeg amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Spatel tot een egaal beslag.
  • Doe de blauwe bessen in de kom en spatel deze er gelijkmatig doorheen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Strooi de extra blauwe bessen over de cake.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.
  • Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te snel bruin kleurt. Zo voorkom je een zwart baksel, maar gaart hij wel gewoon nog verder.


Eenmaal afgekoeld kun je het bananenbrood in plakjes snijden en per stuk verpakken en invriezen. Ideaal als lekker tussendoortje.