Oss 06 53 73 83 94

KIKKERERWTEN SNACK

Ingrediënten


Pittige geroosterde kikkererwten       (voor 1 schaaltje)


  • Potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje chilipoeder
  • Snufje zeezout
  • 1 eetlepel olijfolie



Zoet geroosterde kikkererwten       (voor 1 schaaltje)


  • Potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

Bereiding Pittig

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden, spreid het vervolgens uit over het bakpapier in een ovenschaal.
  • Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan.


Bereiding Zoet

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Spreid de kikkererwten uit over bakpapier in een ovenschaal en zet dit 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen een mengsel van de honing, kaneel, nootmuskaat en olie.
  • Na 30 minuten haal je de kikkererwten uit de oven en roer je het mengsel er door, dit zet je nog 10 minuten in de oven.