ROERBAK SPITSKOOL MET NOEDELS EN TEMPÉ

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool (ca. 500 gram)

  • 1 rode paprika

  • 150 gram tempé

  • 150 gram volkoren noedels

  • 2 eetlepels olie

  • ½ eetlepel kerrie

  • 100 gram diepvries doperwtjes

  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis

  • 1 eetlepel ongezouten pinda's

Bereidingswijze

  •        Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.
  •        Snijd de tempé in reepjes.
  •        Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  •        Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tempé bruin.
  •        Voeg de spitskool, de paprika en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  •        Giet er 100 ml water bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven.
  •        Voeg de laatste minuut de doperwtjes toe.
  •        Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
  •        Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.
  •        Maak de groente schoon. Snijd de kool in repen en de paprika in blokjes.
  •        Snijd de tempé in reepjes.
  •        Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  •        Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tempé bruin.
  •        Voeg de spitskool, de paprika en de kerrie toe en roerbak dit kort mee.
  •        Giet er 100 ml water bij en laat de groente in ca. 8 minuten verder gaar stoven.
  •        Voeg de laatste minuut de doperwtjes toe.
  •        Voeg de uitgelekte noedels toe en maak het gerecht op smaak met wat sojasaus.
  •        Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.